عدم التزام به اسلام، روحانی و غیرروحانی نمیشناسد. شورای نگهبان دیروز در واکنش به اعتراض برخی نامزدها مبنی بر رد صلاحیتشان به حکم عدم التزام به اسلام طبق بند یک ماده 28 قانون انتخابات اعلام کرد: عدم التزام به اسلام، روحانی و غیرروحانی نمیشناسد.
به گزارش پارسینه، برخی داوطلبین شرکت در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی که در همان گام اول و در هیاتهای اجرایی وزرای کشور رد صلاحیت شدهاند به دلیل نداشتن التزام به اسلام از راهیابی به انتخابات باز ماندهاند.عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان دیروز در اولین نشست خبری خود بعد از اعلام نظر هیاتهای اجرایی در خصوص تایید یا عدم تایید صلاحیت کاندیداها در جمع خبرنگاران بیشترین پاسخ را به همین موضوع داد.از کدخدایی سوال شد که به یکی از روحانیون نماینده مجلس گفته شده که التزام عملی به اسلام ندارد و از این رو صلاحیت وی رد شده است. آیا میشود یک روحانی التزام عملی به اسلام نداشته باشد.
کدخدایی پاسخ داد: عدم التزام به اسلام، روحانی و غیرروحانی نمیشناسد، امکان این امر از نظر عقلی و عرفی وجود دارد. سخنگوی شورای نگهبان ملاک اصلی این شورا را در بررسی صلاحیتها اجرای قانون دانست و تاکید کرد: اگر رایزنیها با شورای نگهبان در جهت اجرای قانون باشد، صحیح است و اگر برای دور زدن قانون باشد، قطعا تاثیرگذار نیست. وی چندین مرحله رسیدگی را برای شکایات داوطلبین متصور دانست و گفت: از حالا در مورد نتیجه نهایی بررسیها نمیتوان پیشبینی واقعی داشت.
خبرنگار دیگری سوال کرد، آیا درست است که افرادی که در هیاتهای اجرایی رد صلاحیت شدهاند علت رد صلاحیتشان به دلیل وابستگی به احزاب و گروههای خاصی چون جبهه مشارکت و یا سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است؟ کدخدایی در پاسخ گفت: قطعا ملاک بررسی صلاحیتها وضعیت اشخاص است نه احزاب،مگر اینکه کسانی که به احزاب و گروهکهای غیرقانونی که در قانون مشخص شده است، وابستگی داشته باشند.
سخنگوی شورای نگهبان اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص انتخابات در ایران را دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را محکوم کرد.عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات افزود: 28سال قبل ملت ایران پاسخ آمریکا را داده است اما گوش شنوایی وجود ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان به دولتمردان آمریکایی توصیه کرد که گوشهای خود را باز کنند تا <نه> بزرگ ملت ایران را بشنوند.
به گزارش پارسینه، از سوی دیگر ابراهیم رازینی ، رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان تهران نیز در گفتگو با فارس گفت: نهایت چنانچه صلاحیت کاندیدایی از سوی شورای نگهبان "احراز نشود" از آن فرد رفع تکلیف میشود.
وی گفت: از آنجا که افراد بر اساس احساس مسئولیت میخواهند خود را برای مسئولیت و حضور در سنگر مجلس شوری اسلامی عرضه کنند، مراجع قانونی بررسی کننده صلاحیت ها نیز بر اساس مسئولیت الهی و اعتمادی که مردم به آنان دارند می بایستی توانایی و شرایط افراد را برای حضور در مسئولیت حساس نمایندگی مجلس احراز کنند.
رازینی تاکید کرد: مردم این را از مراجع قانونی بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس نمیپذیرند که هر کس بدون داشتن صلاحیت وارد مجلس شورای اسلامی که در راس امور است وارد شود؛ ملت از مراجع قانونی انتظار دارند کسانی که توانایی فکری، علمی، تقوایی و تخصصی دارند به مجلس راه یابند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی تهران خاطرنشان کرد: کسانی اگر در 30 سال گذشته نتوانسته باشند طبق بندهای 28 قانون انتخابات ابراز وفاداری به انقلاب اسلامی، ولایت فقیه و التزام عملی به اسلام و قانون اساسی را ثابت کنند، نمایندگی مجلس به جای خود، حتی کسی حاضر به وصلت و فامیلی با او نمی شود.
رازینی بار دیگر با اشاره به جایگاه رفیع مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری،نظارت و رای اعتماد به کابینه دولت و استیضاح وزرا ،گفت: مجلس جایگاهی نیست که شخصیت مبهم و ناشناخته تایید و به آن ورود کند، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی تهران به مردم اطمینان داد که مراجع نظارتی در پیشگاه خدای متعال و اعتماد مردم، وظیفه قانونی خود را در تضمین سلامت انتخابات و حفظ آراء به درستی انجام خواهند داد.
|